حمل هوایی کالاهای خطرناک

حمل و نقل کالاهای خطرناک
(dangerous goods)

امروزه حمل و نقل در سطح بین المللی به یک علم تخصصی تبدیل گردیده و جابجا کردن محموله‌های گوناگون، دیگر یک امر ساده تلقی نمی شود. در این میان حمل کالاهای خطرناک (Dangerous Goods) از اهمیت بیشتری برخوردار می باشد. چرا که ارسال بارهای خطرناک در باربری هوایی ، در صورت عدم رعایت استانداردهای بین المللی ، میتوانند بشدت حادثه ساز باشند. این اهمیت بحدی است که سازمانهای بین المللی حمل و نقل نظیر یاتا (IATA) و ایکائو (ICAO) مقررات ویژه ای را در این خصوص وضع نموده اند.

"شرکت آریان آسمان ماردین" نیز با اطلاع کامل از این قوانین و مقررات و با بکارگیری کارکنان آموزش دیده، بصورت تخصصی اقدام به جابجایی اینگونه محمولات بصورت حمل هوایی و حمل دریایی نموده و موجبات آرامش خاطر برای مشتریان و شرکت‌های هواپیمایی را فراهم آورده است.


کالاهای خطرناک به چه بارهایی اطلاق میشود؟

کالای خطرناک به بارهایی گفته می شود که حتما باید برای حمل آنها شرایط خاصی از نظر بسته بندی و مقدار مجاز بر اساس مقررات کتاب کالای خطرناک که توسط سازمان بین المللی یاتا تدوین گردیده پذیرش و ارسال گردند.این کالاها در ۹ گروه طبقه بندی شده اند که هر کدام مقررات خاصی دارند که در اینجا فقط نام برده می شوند:
۱-مواد منفجره
۲-گازهای قابل اشتعال
۳- مایعات قابل اشتعال
۴- اجسام قابل اشتعال
۵- مواد اکسیدکننده
۶-مواد مسری
۷-اسیدها
۸- مواد رادیواکتیو
۹- مواد متفرقه دیگر مانند مغناطیس- باطری- محصولات پلیمری- یخ خشک

لوگوی آرین اسکای

    شما می توانید درصورت نیاز به اطلاعات بیشتر بصورت مستقیم با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید:

    دفتر فرودگاه
    (جهت بازرگانی، فریت و صادرات بار):
  •  5200 5100 21 98+

  •  5007 894 912 98+

  • info@ariansky.com


  • آدرس: فرودگاه امام خمینی (ره) - ترمینال بار- جنب حوزه 2 انبارهای عمومی - پلاک 44
کالاهای خطرناک

کالاهای خطرناک قابل پذیرش برای حمل با هواپیما

خطرناک بودن یک کالا بدین معنا نیست که آن کالا نمیتواند با هواپیما حمل شود . تعداد زیادی از کالاهای خطرناک را در صورت رعایت مقررات پیش بینی شده در مورد آنها ، می توان به صورت بار کارگو (CARGO) با هواپیما حمل کرد. بسته های این گونه مواد یا کالاها در جامه دان خدمه پرواز یا مسافران و یا به صورت همراه قابل قبول نمی باشند. بلکه میبایست با بسته بندی مخصوص آن کالا که در کتاب بین المللی قوانین کالای خطرناک ( DGR ) ذکر شده ، حمل شود. این قوانین و شرایط اظهار و بسته بندی آنها را میتوانید در قسمت راهنمای حمل هوایی کالای خطرناک مطالعه کنید.


تعریف کالای خطرناک در صنعت حمل و نقل

کالاهای خطرناک کالا و موادی هستند که هنگام حمل هوایی می توانند خطرات عمده ای را برای سلامتی افراد، اموال و ایمنی پرواز بوجود آورند و بر طبق مقررات طبقه بندی شده اند .کالاهای خطرناک را می توان به شکلی کاملا ایمن با هواپیما حمل نموده به شرطی که اصول معینی در این ارتباط رعایت شوند. این اصول عبارتند از :



طبقه بندی کالای خطرناک :

کالاهای خطرناک بر اساس معیارهای تدوین شده توسط کمیته کارشناسان سازمان ملل متحد طبقه بندی شده اند. این طبقه بندی قابلیت پذیرش و هم چنین شرایط حمل کالاها و مواد را تعیین می نماید. تعیین کالای خطرناک بودن یک کالا یا ماده و تعیین شماره کلاس یا بخش صحیح کالاهای خطرناک ازمسئولیت های فرستنده بارمی باشد.


ممنوعیت حمل کالای خطرناک:

بعضی از کالاهای خطرناک به قدری خطرناک هستند که حمل آنها با هواپیما میسر نمی باشد. برخی را فقط میتوان با هواپیمای باری و بغضی دیگر را می توان هم با هواپیمای باری و هم با هواپیمای مسافری حمل نمود. در هر صورت مقررات حمل کالاهای خطرناک یاتا محدودیت هایی را برای کالاهای خطرناکی که حمل آنها با هواپیما مجاز شناخته شده است وضع می نماید. علاوه براین هم دولت ها و هم شرکت های هواپیمایی ممکن است محدودیت های بیشتری وضع نمایند که اصطلاحا VARIATIONS خوانده می شوند.


بسته بندی اصولی کالای خطرناک :

بسته بندی صحیح از اهمیت زیادی در حمل هوایی کالاهاای خطرناک برخوردار است. مقررات حمل و نقل کالاهای خطرناک یاتا دستور العمل های بسته بندی لازم برای تمامی کالاهای خطرناک قابل پذیرش و حمل با هواپیما را با دامنه وسیعی از انتخاب ها برای ظروف درونی و بیرونی و بسته بندی های انفرادی Single Packaging) ) ارائه نموده است. بهرحال، حمل و نقل هوایی خصوصیات منحصر به فردی دارد( لرزش، تغییرات فشار و دما) که در حمل زمینی مشهود نبوده و میتوانند روی بسته بندی کالا هنگام حمل هوایی اثر بگذارند، به همین دلیل هنگام حمل این گونه کالا ها با هواپیما احتیاط های بیشتری می شود تا خطری که متوجه هواپیما و خدمه و سرنشینان آن است برطرف شده و یا به حداقل کاهش یابد.


مبانی قانون :

کتاب Technical Instructions for the Safe Transportation of dangerous Goods ایکائو شرایط لازم برای حمل ایمن کالاهای خطرناک با هواپیما به گونه ای که هواپیما و سرنشینان آن در معرض خطر اضافی قرار نگیرند را فراهم می نماید. بهرحال، شرکت های هواپیمایی کتاب IATA Dangerous Goods Regulations را بعنوان ریفرنس روزمره خود مورد استفاده قرار می دهند. این کتاب با Technical Instruction ایکائو انطباق کامل داشته و حتی مقررات آن را در برخی موارد با در نظر گرفتن قوانین صنعت و نیازهای عملیاتی سخن گیرانه تر نیز می باشد


مسئولیت فرستنده :

دانستن مسئولیت های فرستنده کالا از اهمیت زیادی برخوردار است. فرستنده مشخصا باید: • اقدامات لازم برای آموزش دیدن کارکنان خود بگونه ای که آنان را قادر سازد وظایف خود را در ارتباط با کالاهای خطرناک به درستی انجام دهند صورت دهد. • کالاهای خطرناک ممنوعه را بدرستی شناسایی نماید. • اطمینان حاصل نماید که بسته بندی کالاهای خطرناک دارای تمامی شرایط لازم برای حمل هوایی باشند. فرستنده، فورواردر بار و کارمند بار هواپیمایی هم چنین بایستی شرایطی را فراهم کنند که اسناد و بسته بندی تمام محمولات از نقطه نظر وجود خطرات پنهان و سایر مسئولیت های تصریح شده چک شوند.


مسئولیت های شرکت هواپیمایی :

هنگام پذیرش بار برای حمل با هواپیما این مسئولیت کارکنان پذیرش بار شرکت هواپیمایی ست که تا حد امکان اطمینان حاصل نمایند که محموله ای حاوی کالاهای خطرناک نیست مگر اینکه فرستنده آنرا براساس مقررات حمل کالاهای خطرناک آماده و ارائه نموده باشد. برای پذیرش کالاهای خطرناک اظهار شده حتما باید از یک چک لیست استفاده شود.


کالاهای خطرناک قابل پذیرش برای حمل با هواپیما

تعداد زیادی از کالاهای خطرناک را در صورت مقررات پیش بینی شده در مورد آنها می توان به صورت بار CARGO با هواپیما حمل کرد. بسته های این گونه مواد یا کالاها در جامه دان خدمه پرواز یا مسافران و یا به صورت همراه قابل قبول نمی باشند.


کالاهای خطرناک ممنوعه

این گروه شامل کلیه کالاهائی می شود که حمل هوائی آنها ممنوع می باشد مانند اغلب مواد منفجره (مهمات). دربخش های بعدی، لیستی از کلیه کالاهائی که تحت هیچ شرایطی نباید با هواپیما حمل شوند ارائه شده است. همواره مراقبت های ویژه ای بعمل می آید تا چنین کالاهائی برای حمل با هواپیما پذیرفته نشوند.


کالاهای خطرناک پنهان چیست؟

تمام کالاهای خطرناک به سادگی قابل تشخیص و شناسائی نیستند. بنابراین باید همواره مراقب و هوشیار بود. دقت های زیادی باید بعمل آید تا هیچ کالای خطرناکی بجز آنچه مجاز شناخته شده بوسیله هواپیما حمل نشود. در مورد موارد مشکوک به دارا بودن مواد یا کالاهای خطرناک حتما با پرسنل این شرکت مشورت نمائید.

مثالهای فراوانی از اقلامی که ممکن است حاوی یا نشان دهنده حضور کالاهای خطرناک باشند وجود دارد. مانند : قوطی های اسپری ، لوازم یدکی و قطعات هواپیما ، قطعات خودرو ، وسایل گردشگری و سیاحتی ، مواد شیمیایی ، مایعات سرمازا ، تجهیزات معدن ، باتری های خشک ، تجهیزات غواصی ، وسایل برقی ، تجهیزات رسانه ای و فیلمبردازی ، غذای منجمد ، لوازم آتش بازی ، پاک کننده های خانگی ، وسایل آزمایشگاهی ، مایع فندک ، لوازم طبی ، انواع دارو ، انواع رنگ ، وسایل عکاسی و ...


کالاهای خطرناک مستثنی شده

موارد خاصی از کالاهای خطرناک در صورتیکه به یکی از اشکال زیر باشند و به شرط رعایت محدودیتهای در نظر گرفته شده برای آنها ، از رعایت مقررات ویژه کالای خطرناک مستثنی شده اند:


• هنگامی که توسط خدمه پرواز یا مسافران حمل می شوند.
• هنگامیکه با پست هوائی حمل می شوند.
• هنگامی که بعنوان اموال شرکت هواپیمائی حمل می شوند.
• کالاهای خطرناک در مقادیر مستثنی شده.
در صورت نیاز به مشاوره با پرسنل متخصص ما تماس حاصل نمایید.


کالاهای خطرناکی که بوسیله خدمه یا مسافران حمل می شوند

لیستی از انواع کالاهای خطرناکی که ممکن است خدمه یا مسافران در جامه دان، ساک دستی و یا همراه خود حمل کنند به همراه شرایط حمل هر یک ذکر شده است. انواع کالاهای خطرناک قابل حمل بوسیله مسافران یا خدمه جدول 2.3.A







کالاهای خطرناک در پست هوایی

حمل کالاهای خطرناک بجز موارد زیر با پست هوایی ممنوع است. موارد زیر به شرط رعایت مقررات شرکت پست و قوانین کتاب DGR با پست هوایی قابل حمل خواهند بود:


 مواد مسری که صرفا در گروه B قرار بگیرند (UN3373) زمانی که طبق دستورالعمل بسته بندی شماره 650 بسته بندی شده باشند و یخ خشک هنگامیکه بعنوان خنک کننده برای مواد مسری استفاده می شود.
 مواد رادیو اکتیو هنگامیکه (ACTIVITY) از یک دهم محدودیتهای تعیین شده برای بسته مستثنی شده تجاوز نکند.
 نمونه های آزمایشگاهی بیماران، طبق مقررات کتاب و به شرطی که بطور صحیح طبقه بندی، بسته بندی و علامت گذاری شده باشند.

کالاهای خطرناک به صورت اموال شرکت هواپیمایی

کالاهای خطرناکی که حمل آنها به صورت اموال شرکت هواپیمایی در هواپیما مجاز می باشد :


 انواع اسپری (AEROSOLDS) ، عطریات و ادوکلن ها، کبریت های بی خطر و فندک های با گاز مایع به استثنا فندک های گازی یکبار مصرف و فندک هایی که با کاهش فشار امکان نشت دارند که توسط شرکت های هواپیمایی برای مصرف یا فروش در طول پرواز به داخل هواپیمایی مسافری برده می شوند.
 یخ خشک که برای خنک نگه داشتن غذا و آشامیدنی پرواز در هواپیما حمل می شود.
 کالاها و موادی که جزء کالاهای خطرناک محسوب می شوند اما بر حسب نیازمندیهای صلاحیت پرواز مربوطه و مقررات عملیاتی الزاما باید در داخل هواپیما وجود داشته باشند و یا مواردیکه توسط دولت شرکت هواپیمایی بنا به احتیاجات خاصی مجاز شناخته می شوند در هر حال کالاها یا موادی که به عنوان جانشین برای موارد فوق الذکر حمل می شوند مشمول مقررات ویژه حمل کالاهای خطرناک هستند، مگر اینکه دولت شرکت هواپیمایی چیزی غیر از این را مجاز کرده باشد.

کالاهای خطرناک در مقادیر اندک پیش بینی های خاصی برای حمل مقادیر اندک کالاهای خطرناک بعنوان بار بعمل آمده است که آنها را از رعایت قوانین و مقررات معمول کالاهای خطرناک مثل تهیه اسناد و مدارک لازم، برچسب های خطر و جداسازی هنگام بارگیری مستثنی می نماید. هر حادثه ای درمورد کالاهای خطرناک در مقادیر اندک مثل نشت یا ریزش محتویات را باید توسط پرسنل بار هواپیمایی و یا خدمات زمینی فرودگاه سریعا گزارش نمود، لذا به این قبیل بسته ها برچسب خاصی با حاشیه قرمز مورب برای شناسایی ساده تر الصاق می شود.


مواد رادیو اکتیو در مقادیراندک : بسته های حاوی مواد رادیو اکتیو در مقادیر مستثنی شده حاوی مقادیر بسیار اندک از این مواد هستند به گونه ای که خطر بالقوه آنها در هنگام حمل هوایی چندان قابل توجه نمی باشد. شرایطی برای تست این قبیل بسته ها وجود ندارد لذا باید در نظر داشت که اینگونه بسته ها در صورت بروز هرگونه حادثه ای محتویات خود را آزاد می نمایند. سطح پرتوافکنی از هر نقطه ای از سطح این بسته ها نمی تواند بیش از 5M Sv/h باشد تا خبر قابل توجهی افراد را تهدید ننماید و فیلم های خام نیز در صورتیکه در کنار این مواد قرار گیرند آسیبی نبینند. بسته های حاوی مواد رادیو اکتیو در مقادیر مستثنی شده در گروه بندی مواد رادیواکتیو قرار نمی گیرند و نیازی هم به رعایت قوانین و مقررات مربوط به بسته بندی، علامت گذاری، برچسب گذاری و سایر مسئولیت های فرستنده، شرکت هواپیمایی، فهرست بسته ها و تست ندارند مگر شرایط مربوط به ثبت مقدار ناخالص، تکمیل اسناد و مدارک، بازرسی و شرایط برطرف کردن آلودگی و گزارش حوادث مربوط به کالاهای خطرناک.

لیست کالاهای خطرناک

کالاهای خطرناک بوسیله نام واقعی کالا و شماره سازمان ملل UN شناسائی می شوند . این نام ها و شماره ها بر اساس سیستم طبقه بندی سازمان ملل متحد به هر ماده یا کالائی اختصاص داده شده اند . در مواردی که هنوز یک شماره UNبه یک ماده اختصاص داده نشده است ، یک شماره شناسائی ID با سری 8000 به آن ماده اختصاص داده می شود.

در فصل چهارم کتاب مقررات کالاهای خطرناک یاتا فهرست الفبائی کلیه کالاهای خطرناک ( حتی کالاهای خطرناکی که حمل آنها با هواپیما ممنوع است ) با اطلاعاتی از قبیل ، شماره ID/UN ، شماره کلاس یا بخش ، برچسب های مورد نیاز ، شرایط بسته بندی ، حداکثر مقادیر مجاز در هواپیماهای مسافری یا باری ، پیش بینی های خاص و هم چنین کدهای اقدام در مواقع اضطراری ارائه شده است .

عدم وجود یک ماده یا کالا در لیست نباید به عنوان مجاز بودن حمل آن بدون توجه به این مقررات تلقی شود . گاهی اوقات ، کالاهائی برای حمل ارائه می شوند که در لیست کالاهای خطرناک کتاب وجود ندارند . برای پوشش دادن چنین مواردی ، تعدادی نام ژنریک در لیست در نظر گرفته شده است ، که به گروهی از مواد مربوط می شود ، مثل: Toxic Liquid,organic,n.o.s.not otherwise specified . در چنین مواردی ممکن است نام فنی ماده در پرانتز و بعد از نام واقعی کالا مورد نیاز باشد .

بسته بندی کالای خطرناک

کالاهای خطرناک باید در بسته بندی هائی با کیفیت مناسب قرار داده شوند به گونه ای که امکان نشت از هیچ بسته ای وجود نداشته باشد .
آنها باید قابلیت تحمل شرایط طبیعی حمل و نقل هوائی شامل لرزش ، تغییرات دما و رطوبت یا فشار را دارا باشند .
از نقطه نظر بسته بندی ، کالاهای خطرناک ، بسته به شدت و درجه خطری که دارند در یکی از گروههای بسته بندی زیر قرار می گیرند :
 Packing Group I – high danger
 Packing Group ii – medium danger
 Packing Group iii – low danger

روش های بسته بندی کالاهای خطرناک


دو روش کلی بسته بندی وجود دارد . آنها عبارتند از :
 بسته بندی ترکیبی (COMBINATION PACKAGINGS) این نوع بسته بندی از یک بسته بندی بیرونی Outer Packaging از جنس چوب ، فیبر، پلاستیک یا فلز و یک بسته بندی درونی Inner Packagings از جنس فلز ، پلاستیک ، شیشه یا سفال که معمولا در مواد جذب کننده قرار داده می شوند ، تشکیل می شود م.

 بسته بندی انفرادی (SINGEL PACKAGINGS) این نوع بسته بندی نیازی به بسته بندی بیرونی برای محافظت نداشته و از جنس فولاد ، آلومینیوم ، پلاستیک یا سایر مواد مجاز ساخته می شوند . بشکه مثالی برای این مورد است .

انواع بسته بندی کالاهای خطرناک


1- UN Specification Packaging

این نوع بسته بندی ها باید برای حصول اطمینان از عدم نشت محتویات آنها در شرایط نرمال حمل ، تحت آزمایشهای طراحی شده برای این منظور قرار بگیرند . مقاومت و شدت بسته بندی به درجه خطر محتویات آن که بر اساس Packing Group بیان می شود بستگی دارد . این نوع بسته بندی ها دارای علامت گذاری های UN خواهند بود.


2 - Limited Quantity Packaging

شرایط بسته بندی مقادیر محدود کالاهای خطرناک مبین این مطلب است که بسیاری از کالاهای خطرناک در مقادیر اندک دارای خطرات ناچیزی هستند ، و لذا آنها را می توان در بسته بندی های مناسب به شکلی کاملا ایمن حمل نمود . این نوع بسته بندی ها باید همان شرایط ساخت مورد نیاز بسته بندی های مورد اول را داشته باشند ، ولی به جای آزمایش UN ، آنها باید قابلیت تحمل آزمایش سقوط از ارتفاع ½ متری (4 فوت ) و آزمایش تحمل فشار برای مدت 24 ساعت را بگونه ای که در بخش 6 کتاب مقررات کالاهای خطرناک یاتا ذکر شده است را دارا باشند . چنین بسته بندی هایی باید دارای علامت Limited Quantity یا LTD.QTY باشند ، تا نشان داده شود که دارای شرایط لازم در این زمینه هستند . برای کالاهای خطرناکی که حمل آنها در مقادیر محدود شده مجاز می باشد دستورالعملهای بسته بندی Y مورد استفاده قرار می گیرند .

توجه : بسته بندی های مقادیر محدود به علامت گذاری مشخصات UN نیاز ندارند .


3- سایر انواع بسته بندی

دستورالعمل های بسته بندی خاصی به مشخصات بسته بندی UN نیاز ندارند . مثلا ، برخی از کالاهای مصرفی می توانند در بسته بندی های طراحی شده برای خرده فروشی حمل شوند ، بشرطی که بسته بندی آنها مطابق با دستورالعمل بسته بندی شماره 910 کتاب باشد . هم چنین دستورالعمل های بسته بندی شماره 805 و 904 را ببینید .


4- Overpacks

Overpack

بسته بندی است که بوسیله یک فرستنده برای قرار دادن یک یا تعداد بیشتری بسته و شکل دادن یک بسته بندی واحد برای سهولت در هندلینگ و نگهداری مورد استفاده قرار می گیرد . کالا های خطرناک قرار گرفته در یک Overpack باید طبق مقررات به خوبی بسته بندی ، علامت گذاری ، برچسب گذاری شده و از وضعیت خوبی برخوردار باشند . این تعریف ظروف مخصوص بارگیری YLD را شامل نمی شود.



علامت گذاری جعبه های کالای خطرناک

فرستنده کالا مسئول علامتگذاری بسته های حاوی کالاهای خطرناک بر اساس مقررات مربوطه است. دونوع علامت گذاری وجود دارد:


 علامت گذاری هائی که نشان دهنده استفاده از یک بسته بندی معیین برای یک محموله هستند ،شامل:
- نام واقعی کالا و شماره UN
- نام و آدرس کامل گیرنده و فرستنده.
 علامت گذاری هایی که مشخص کننده طراحی یا مشخصات یک بسته بندی هستند نمونه ای از یک علامت گذاری مشخصات UN

مشخصات بسته بندی (UN):


UN: نماد بسته بندی سازمان ملل. این نماد بیانگر آن است که این بسته بر اساس مشخصات سازمان ملل طراحی، تولید و آزمایش شده است.
=4Gکد نوع بسته بندی. 4Gنشان دهنده یک جعبه فیبری است.
=Xکد گروه بسته بندی. X می تواند برای گروه بسته بندی I, II, III استفاده شود.
Y می تواند برای گروه بسته بندی II , III استفاده شود، و Z را فقط می توان برای گروه بسته بندی III مورد استفاده قرار داد.
10= بیانگر حداکثر وزن ناخالص مجاز بسته است.
=Sیعنی این بسته برای حمل جامدات و یا قرار دادن بسته بندی درونی INNER در آن استفاده می شود.
01= نشان دهنده سال تولید ظرف می باشد.
=USAنشان دهنده کشوری است که ظرف در آن تولید شده است.
=T7402نام یاعلامت شناسایی سازنده ظرف.

برچسب گذاری جعبه های کالای خطرناک

فرستنده کالا مسئول برچسب گذاری بسته ها ی حاوی کالاهای خطرناک است .
شرکت هواپیمایی تنها مسئول الصاق برچسب هایی است که در طول حمل کنده شده و یا غیر قابل تشخیص باشند ، می باشد .


انواع برچسب ها


برچسب ها به دو دسته تقسیم می شوند :


1- برچسب های خطر HAZARD LABELS

برچسب های خطر به شکل لوزی و با حداقل ابعاد 100 در 100 میلی متر روی کلیه بسته های حاوی کالاهای خطرناک الصاق می شوند . این برچسب ها نشان دهنده نوع خطر بسته هستند . اقلامی که دارای خطر فرعی یا جانبی نیز باشند علاوه بر این دارای برچسب یا برچسب های خطر ثانویه هم خواهند بود . در برچسب های خطر اولیه و ثانویه شماره کلاس یا بخش مربوطه در گوشه پائینی آنها ذکر می شود .

توجه : گاهی اوقات به دلیل محدودیت ابعاد بسته ممکن است شرایط فوق قابل اجرا نباشند ، اما به هر حال رعایت مورد سوم و چهارم الزامی است .


2- برچسب های خدماتی HANDLING LABELS

برخی از کالاهای خطرناک علاوه بر برچسب های خطر نیاز به برچسب های خدماتی نیز دارند چرا که این قبیل کالاها را می بایستی با روشهای خاصی بارگیری و حمل نمود . این برچسب ها عبارتند از :


3- بر چسب "مواد مغناطیسی MAGNETIZED MATERIAL

توضیح : هر نوع ماده ای که هنگام بسته بندی برای حمل هوایی درای حوزه مغناطیسی به قدرت 0.159 آمپر بر متر (A/M (0.002 گوس GAUSS و یا بیشتر ، از فاصله 2.1 متری از هر نقطه از سطح بسته باشد . این مواد روی جهت نما و قطب نمای هواپیما اثر می گذارند .مقررات بارگیری در هواپیما : کلیه بسته ها با برچسب مواد مغناطیسی را فقط در انبار عقبهواپیما بارگیری نمائید .


4- برچسب " حمل فقط با هواپیمای باری Cargo Aircraft Only (CAO)

توضیح : بسته هایی که روی آنها برچسب DANGER (CARGO AIRCRAFT ONLY) با رنگ نارنجی وجود دارد را نباید در هواپیمای مسافری بارگیری کرد .


5- برچسب " تعیین جهت بسته PACKAGE ORIENTATION

به استثنا مایعات قابل اشتعال حاوی کمتر از 120 میلی لیتردر هر واحد ، مواد مسری کمتر از 50 میلی لیتر در هر واحد و یا مواد رادیو اکتیو ، این برچسب می بایستی برای هر بسته ای که حاوی کالای خطرناک مایع باشد استفاده شود . این برچسب هم چنین برای حیوان زنده و برخی کالاهای دیگر نیز استفاده می شود .


6- برچسب " مایعات سرما زا CRYOGENIC LIQUID

این برچسب باید علاوه بر برچسب خطر بخش 2.2 روی بسته های حاوی مایعات سرمازا الصاق شود . این برچسب گویای این نکته است که احتمال نشت گاز از منافذ خروجی وجود دارد . هم چنین به دلیل سرمای فوق العاده زیاد این مواد آنها را باید از حیوان زنده و تخم مرغ نطفه دار دور نگه داشت .


7- برچسب " دور از حرارت نگه داری شود Keep Away from Heat

این برچسب باید علاوه بر برچسب های خطر روی کلیه بسته های حاوی جامدات قابل اشتعال بخش 4.1 و پروکسایدهای آلی بخش 5.2 الصاق شوند . چنین بسته هایی باید دور از اشعه مستقیم خورشید و در مکانی خنک و با تهویه مناسب نگه داری شوند .


8- برچسب " مواد رادیو اکتیو در مقادیر مستثنی شده Excepted packages of Radioactive

این برچسب باید به کلیه بسته های حاوی مواد رادیو اکتیو در مقادیر مستثنی شده ( اندک ) الصاق شود .


9- برچسب " کالاهای خطرناک در مقادیر مستثنی شده Excepted packages of Radioactive

این برچسب باید به کلیه بسته های حاوی کالای خطر ناک در مقادیر مستثنی شده ( اندک) الصاق شود .



مثالی از برچسب گذاری و علامت گذاری بسته ها



توجه : علامت گذاری ها و برچسب ها الزاما نباید همه در یک طرف بسته باشند . اما به هر حال شرایط زیر باید رعایت شوند :
 برچسب ها در صورت کافی بودن ابعاد بسته باید در همان سمت و نزدیک نام واقعی کالا الصاق شوند .
 برچسب ها باید در کنار آدرس فرستنده یا گیرنده الصاق شوند .
 برچسب های خطر ثانویه ، در صورت لزوم ، باید در کنار برچسب های خطر اولیه الصاق شوند .
 زمانی که یک برچسب (Cargo Aircraft Only) مورد نیاز است ، این برچسب باید در کنار برچسب های خطر الصاق شود .
 زمانی که برچسب " این سو به بالا " مورد نیاز است ، حداقل دو عدد از این برچسب ها باید استفاده شود . برچسب ها باید در دو طرف مخالف و به شکلی که فلش آن نشان دهنده جهت صحیح باشد الصاق شوند .
 زمانی که وزن خالص و یا وزن ناخالص کالاهای خطرناک باید روی بسته ذکر شود ، این وزن باید در کنار نام واقعی کالا ثبت شود .
توجه : گاهی اوقات به دلیل ابعاد بسته ها ممکن است برخی از شرایط فوق رعایت نشوند . علامت گذاری های مشخصات UNمستقلا بوسیله شرکت سازنده و یا تست کننده ثبت می شوند و ممکن است در سمت های مختلف ظاهر شوند .

جدول تگ ها و فرم ها و فیلم های آموزشی کالای خطرناک

جهت استحضار صادر کنندگان محترم، کلاس های کالاهای خطرناک به همراه برچسب قابل دانلود (با کیفیت چاپ) به شرح جدول زیر میباشد:
توضیح کلاس
دانلود
مواد منفجره 1
دانلود
باروت 1-1
دانلود
ترکیبات نیتراتی 1-2
دانلود
ترکیبات نیتروژنی 1-3
دانلود
ترکیبات کلرورها 1-4
دانلود
سوزاننده ها 1-5
دانلود
مهمات 1-6
دانلود
گازهای قابل اشتعال 2
دانلود
گازهای سمی 2
دانلود
گازهای غیرقابل اشتعال و غیرسمی 2
دانلود
مایعات قابل اشتعال 3
دانلود
جامدات خطرناک 4
دانلود
خود احتراق 4
دانلود
خطرناک در هنگام رطوبت 4
دانلود
مواد اکسید کننده 5-1
دانلود
پروکسیدهای آلی 5-2
دانلود
مواد سمی 6
دانلود
مواد عفونی 6
دانلود
مواد رادیواکتیویته 1 7
دانلود
مواد رادیو اکتیویته 2 7
دانلود
مواد رادیو اکتیویته 3 7
دانلود
مواد رادیواکتیویته 7
دانلود
مواد خورنده 8
دانلود
کالاهای خطرناک غیره 9
دانلود


جدول سایر تگ ها و فرم اظهارنامه کالای خطرناک

دیگر برچسب های مربوط به کالاهای خطرناک و همچنین فرم اظهارنامه فرستنده کالای خطرناک برای دانلود با کیفیت چاپ در جدول زیر موجود می باشد:
نام برچسب
دانلود
یخ خشک 1
دانلود
یخ خشک 2
دانلود
حمل فقط با هواپیمای باری
دانلود
مایع ( Cryogenic Liquid)
دانلود
نگهداری دور از حرارت
دانلود
محدودیت تعداد
دانلود
باتری لیتیوم
دانلود
ماده مغناطیسی
دانلود
از این طرف بلند شود
دانلود
فرم اظهارنامه کالای خطرناک
دانلود
طبقه بندی کالاهای خطرناک کالاهای خطرناک به 9 کلاس تقسیم می شوند. فرستنده کالا مسئول شناسائی و طبقه بندی صحیح آن می باشد. در برخی از کلاسها کالاهای خطرناک دارای بخش های فرعی نیز هستند (کلاسهای 1،2،4،5،6)، در این صورت هربخش را به وسیله قراردادن یک نقطه بعد از شماره کلاس مربوطه نمایش می دهند. هر بخش یا کلاس خطر داراس معیارهایی است که بر اساس آن می توان تعیین نمود که آیا یک ماده به آن کلاس یا بخش تعلق دارد یا خیر. ترتیب شماره گذاری کلاس ها و بخش صرفا برای سهولت و راحتی بوده و بیانگر شدت یا ضعف خطر آنها نمی باشد، یعنی اینکه کلاس 1 الزاما خطرناک تر از کلاس 2 نیست و بطور مشابه 5.1 لزوما خطرناک تر از بخش 5.2 نیست.

کلاس 1: مواد منفجره EXPLOSIVES
مواد منفجره : یک ماده بصورت مایع یا جامد (ترکیبی از مواد) که قادر است با فعل و انفعالات شیمیائی درونی خود، گاز با آنچنان سرعت، دما و فشاری تولید نماید که به محیط اطراف خود خسارت وارد نماید، شامل مواد آتش بازی * حتی زمانیکه از خود گازی آزاد نکنند. یک ماده که خود جزء مواد منفجره نمی باشد اما بتواند فضا و شرایط یک انفجار را از طریق گاز، بخار یا گرد شکل دهد شامل این تعریف نمی شود.مواد منفجره جهت نگهداری یا حمل بر حسب ماهیت و طبیعت خطری دارند که به یکی از 13 گروه های همخوان تعیین و به 6 بخش تقسیم می شوند. گروه همخوان یک ماده منفجره به صورت یک حرف پس از شماره بخش آن مشخص می شود.به دلیل خطرات آشکاری که این مواد دارند، اغلب مواد منفجره مانند مواد منفجره ای که در بخش های (1.1), (1.2), (1.3), (1.4F) ,(1.5) , (1.6) قرار دارند برای حمل هوایی پذیرفته نمی شوند. بطور کلی تنها مواد منفجره بخش (1.4S) برای حمل هواپیمایی مسافری مجاز می باشند. مواد منفجره بخش های G), (4B), (1.4C) , (1.4D) , (1.4E ) 1.4) فقط با هواپیمای باری قابل حمل می باشند.مثالها: مهمات، انواع بمب، انواع نارنجک، انواع فشنگ، دینامیت، باروت، انواع مین و وسایل آتش بازی. برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد استثنائات، پرسنل شرکت آریان آسمان تماس حاصل نمایید.

کلاس 2 : گازها (Gasses)
گاز ماده ای است که :
 در دمای 50 درجه سانتیگراد دارای فشار بخار بیش از 300 کیلئ پاسکال (43.5 پوند بر اینچ مربع) باشد یا
 در دمای 2 درجه سانتیگراد در فشار استاندارد 101.3 کیلو پاسکال (14.7 پوند بر اینچ مربع) کاملا به حالت گاز باشد. حمل یک گاز براساس وضعیت فیزیکی آن (که به یکی از اشکال زیر) تعیین می شود:
 گاز فشرده شده (COMPRESSED GAS): یک گاز (غیر از در محلول) که هنگامیکه آنرا برای حمل بصورت تحت فشار در ظرف قرار می دهند در دمای 20 درجه سانتیگراد کاملا بصورت گاز باشد.
 گاز مایع (LIQUIFIED GAS): گازی که هنگام قراردادن در ظرف در دمای 20 درجه سانتیگراد تا حدودی PARTALLY مایع باشد.
 گاز مایع سرمازا :(REFRIGERATED LIQUEFID GAS): گازی که هنگام قراردادن در ظرف برای حمل بدلیل دمای پائینی که دارد تا حدودی مایع باشد.
 گاز در محلول (GAS IN SOLUTION): گاز فشرده شده که هنگام قراردادن در ظرف برای حمل در یک حلال حل می شود. این کلاس شامل گازهای فشرده شده، گازهای مایع، گازهای در محلول، گازهای مایع سرمازا، مخلوط هائی از یک یا چند با بخار یا بخارات مواد سایر کلاسها، کالاهای شارژ شده با گاز، TELLURIUM HEXAFLUORIDE و اسپری ها AEROSOLS می شود. مواد کلاس 2 بر اساس خطر اولیه گاز در طول حمل به 3 بخش تقسیم می شوند:
 بخش 2.1: گازهای فشرده قابل اشتعال (Flammable Gas- RFG) شامل هرگونه گاز فشرده که وقتی با هوا به نسبت معینی (13% و یا کمتر از نظر حجم) مخلوط شوند، تشکیل یک مخلوط قابل اشتعال را می دهند. مانند بوتان، هیدروژن، پروپین، که همگی اینها فقط با هواپیمای باری قابل حمل هستند.
 بخش 2.2: گازهای فشرده غیر سمی غیر قابل اشتعال (Non Flammable Gas- RNG) هرنوع گاز غیر سمی غیر قابل اشتعال مانند کپسول های اطفای حریق، دی اکسید کربن، هوای فشرده، نئون، هلیوم، اکسیژن یا نیتروژن.
 بخش 2.3: گازهای سمی (Toxic Gas- RPG) حمل هوائی گازهای سمی مانند گاز خردل، معمولا با یک استثناء، غیر مجاز می باشد. برای اطلاعات بیشتربا پرسنل شرکت آریان آسمان تماس حاصل نمایید .

کلاس 3: مایعات قابل اشتعال FLAMMABLE LIQUID - RFL
مایعات قابل اشتعال به مایعاتی اطلاق میشود که نقطه اشتعال آنها پایین تر از 60.5 درجه سانتیگراد (141 درجه فارنهایت) باشد. مایعات قابل اشتعال از خود بخاراتی متصاعد مینمایند که در صورت قرار گرفتن در کنار منبع حرارت یا جرقه قابل اشتعال خواهند بود. مانند استون، اتر، الکل، بنزین، نفت، مایعات ضد یخ، رنگ، ترکیبات ضد انجماد، دارو، عطریات و ادوکلن، انواع پولیش، ترکیبات پاک کننده، جوهر.

کلاس 4 : جامدات قابل اشتغال FLAMMABLE SOLID
کلاس 4 به 3 بخش به صورت زیر تقسیم می شود:
 بخش 4.1: جامدات قابل اشتعال (FLAMMABLE SOLID –RFS) مواد جامدی که در کلاس مواد منفجره قرار ندارند و قابلیت اشتعال داشته و یا از طریق اصطکاک ایجاد اشتعال نمایند.
 بخش 4.2: موادی که بخودی خود آتش زا هستند (SPONTANEOUSLY COMBUSTIBLE – RSC) موادی که در هنگام حمل و نقل و یا در تماس با هوا به خودی خود دمای آنها افزایش یافته و آماده اشتعال می شوند.
 بخش 4.3: موادی که در تماس با آب خطرناک می شوند (FLAMMABLE WHEN WET – RFW) موادی که در تماس با آب، گازهای قابل اشتعال متصاعد می کنند و یا در صورت داشتن فعل و انفعال با آب به صورت به خودی خود قابل اشتعال در آمده و یا گازهای قابل اشتعال به مقادیر زیاد و خطرناک تولید می نمایند.

کلاس 5 : مواد اکسید کننده و پروکساید آلی OXIDISER &ORGANIC PEROXIDE
کلاس 5 به 2 بخش به صورت زیر تقسیم می شود:  بخش 5.1: اکسید کننده ها (OXIDIZER – ROX)
اکسید کننده ها موادی هستند که خودشان الزما قابل اشتعال نمی باشند اما بطور کلی ممکن است با ایجاد اکسیژن موجب اشتعال سایر مواد شوند.
 بخش5.2: پروکساید آلی(ORGANIC PEROXIDEB- ROP) موا آلی (مایع و جامد) که به سرعت قابل احتراق بوده و از طربث اصطکاک، جذب رطوب و یا واکنشهای شیمیایی ایجاد احتراق می نمایند.

کلاس 6 : مواد سمی و مسری INFECTIOUS AND TOXIC SUBSTANCES
کلاس 6 به 2 بخش به صورت زیر تقسیم می شود:
 بخش 6.1: مواد سمی (-SUBSTANCE-RPB(TOXIC)) مواد سمی. کلیه موادی که می توانند در صورت بلعیده شدن، استنشاق و یا تماس با پوست بدن موجب مرگ، جراحت و یا صدمه زدن به سلامتی شوند. بوسیله معیارهای LD50، LC50 می توان تعیین کرد که یک ماده RPE,RHF ویا غیر رسمی می باشد.
 بخش 6.2: مواد مسری (INFECTIOUS SUBSTANCE - RIS) مواد حاوی میکروارگانیزم های زنده یا ترکیبات سمی آنها که می توانند موجب بیماری انسان یا حیوان زنده شوند.

کلاس 7 : مواد رادیو اکتیو RADIOACTIVE MATERIAL
مواد رادیو اکتیو موادی هستند که بطور پیوسته و بی اختیار پرتوهای معینی ( پرتوهای یونیزه کننده ) را منتشر می کنند که این پرتو افکنی برای سلامتی انسان حیوان زنده مضر بوده و هم چنین تآثیر نامطلوبی روی برخی از کالاها مانند فیلم های خام عکاسی یا فیلم های X-RAY می گذرد. میزان پرتوافکنی مواد رایدو اکتیو را با هیچ یک از حواس 5 گانه انسان نمی توان اندازه گیری کرد ولی با استفاده از وسال و امکانات خاصی می توان آنها را مشخص و اندازه گیری نمود. خطرات اصلی مواد رادیو اکتیو عبارتند از:
الف) آلودگی: که ناشی از تماس مستقیم با مواد رادیو اکتیو است،
ب) تشعشع: که ناشی از قرار گرفتن در معرض اشعه های آلفا، بتا و گاما ،که مواد رادیو اکتیو منتشر می کنند می باشد بسته بندیهای موادرایو اکتیو به گونه ای طرای و تست می شوند که مانع از نشت آن (جلوگیری از آلودگی ) شده و میزان تشعشع بیرونی آنرا به مقادیر مجاز سطح ایمن کاهش می دهند.
واحدها ی اندازه گیری: فعالیت (ACTIVITY) : فعالیت اساسا یک واحداندازه گیری مقدار مواد رادیو اکتیو است و برای تعیین مقدار موادی ممکن است در یک بسته حمل شود بکار میرد و با واحد BECQUEREL در گرم بیان می شود. ترانسپورت ایندکس (TI) : ترانسپورت ایندکس مبنایی را برای حمل کنندگان در مورد جداسازی مواد رادیو اکتیو از اشخاص ،حیوانات فیلم های خام و سایر محمولات رادیو اکتیوفراهم می نماید. رعایت فاصله و جداسازی ، خطر قرار گرفتن مردم و کارکنان حمل و نقل را در معرض تشعشع هنگام نگهداری یا حمل و نقل ، محدود خواهد کرد. ترانسپورت ایندکس معمولا در مورد مواد رادیواکتیو گروه 2 و 3 بیان می شود و عبارت است از میزان تشعشع اندازه گیری شه از فاصله یک متری از سطح بسته حاوی مواد رادیو اکتیو به در ساعت (ضربدر عدد 100) بعبارت دیگر ترانسپورت ایندکس نشان دهنده بالاترین میزان پرتوی است که می تواند توسط یک فرد که برای مدت یک ساعت در فاصله یک متری از سطح بسته حاوی مواد رادیو اکتیو قرار داشته دریافت شود.

کلاس 8 : مواد خورنده Corrosive Material-RCM
این مواد در صورت تماس با پوست بدن انسان یا فلز موجب صدمات شدیدی خواهند شد ، هم چنین بخارات و گازهای ناشی از این مواد می تواند موجب آزار و یا صدمه دیدن چشمها ، گلو ، مجاری بینی و ... شود .
این مواد همچنین می توانند باعث خوردگی سازه هواپیما و صدمه دیدن سایر بارها شوند. مانند : مایعات و جامدات خورنده ، اسید فورمیک ، باطریها ، ضد عفونی کننده های خورنده ، ترکیبات پاک کننده ، ترکیبات ضد زنگ ، اسیدهای مایع ، اسید سولفوریک ، اسید هیدروکلریک .

کلاس 9 : کالاهای خطرناک متفرقه RMD
موادی که حمل و نقل هوائی آنها خطراتی را در بر دارد که در هیچ یک از کلاسهای گفته شده قبلی قرار نداشته باشد . شامل :
 (RMD)کالاهای خطرناک متفرقه : مانند قایق های نجات بادی ، وسایل نقلیه موتوری ، صندلی های چرخدار الکتریکی .
 (ICE)دی اکسید کربن ، جامد / یخ خشک :یخ خشک با دمای منهای 79 درجه سانتیگراد بدلیل تولید گاز سنگین تر از هوا در صورت قرار گرفتن در فضای بسته ممکن است موجب خفگی شود .
 (RSB)دانه های پلیمری :محصولات نیمه فراورده برای ساخت مواد پلی استری این مواد هنگام حمل و نقل در مقادیر زیاد ، تولید گازهای قابل اشتعال نموده و خطرناک می شوند . حداکثر وزن مجاز در انبارهای هواپیما که قابلیت دسترسی در طول پرواز را ندارند 100 کیلو گرم است .
 : (MAG)مواد مغناطیسی
 اتومبیل و ......

کالای خطرناک

1
2
3
4

لطفاً در صورت وجود هرگونه سوال، بخش پرسش‏های متداول را ملاحظه فرمایید و در صورتی که پاسخ خود را نیافتید، با ما تماس بگیرید.

84 سوال برای مقاله " حمل هوایی کالاهای خطرناک "

  1. سحر گفت:

    سلام خسته نباشید . لاک ژل رو نیشه فرستاد تو تعداد ۵۰-۶۰ تا؟

    1. admin گفت:

      سلام خدمت شما . متاسفانه لاک ها جزو کالاهای آتشزا محسوب شده و ممنوعیت حمل در ارسال هوایی کالا دارند.

      1. Alireza گفت:

        امکان ارسال مایعاتی مانند عرقیات گیاهی یا عصاره آنها در حدود ده کیلو هست؟ و هزینه آن حدودا چقدر می‌شود؟
        ممنون از پاسخ تون

        1. admin گفت:

          سلام بله در صورت داشتن بسته بندی مناسب و مجوز های لازمه ، بار شما را ارسال مینماییم. برای دریافت اطلاعات بیشتر با شماره های زیر تماس بگیرید :
          09105949010 – 02151005200 خانم جلالی

          1. جعفر گفت:

            سلام یه سری وسایل کباب پز و سیخ و متعلقاتش همراه با دوتا قالی برا المان میخام بفرستم هزینش کیلوب هست وکیلو چنده

          2. admin گفت:

            سلام. بله . در حال حاضر با پرواز ایران ایر میتوان محموله ی شما را به فرانکفورت آلمان ارسال نمود. برای قیمت فریت بار به آلمان میبایست وزن بار شما مشخص باشد. در حال حاضر قیمت ارسال 100 کیلو بار به فرانکفورت توسط هواپیمایی ایران ایر حدود 7,000,000 تومان میباشد.

      2. شیرین گفت:

        سلام
        من و همسرم بخاطر کرونا پروارامون کنسل شده و فعلا امکان رفتن به ایران رو نداریم ، میخواستم بپرسم حدود شصت کیلو وسیله که لباس و یه سری هدایا هستن رو آیا میتونم از طریق فریت بار ارسال کنم؟ از دوسلدورف به مقصد شیراز، هزینه ی تقریبی اون چقدر میشه؟ و طریقه ی ارسالش چطوریه

        ممنون میشم پاسخ بدید

        1. admin گفت:

          سلام؛
          برای این اقلام ( غیر تجاری‌ و شخصی ) باید از طریق پست اقدام کنید. چون در حال حاضر هیچ شرکتی در ایران نمیتواند واردات بار بصورت فریت مسافری داشته باشد. برای ارسال بار از آلمان به ایران ، یا بایست در زمان امکان پرواز ، از طریق فریت از خود آلمان به ایران اقدام کنید و یا اینکه بار شما جنبه ی تجاری داشته باشد تا ما بتوانیم آنرا بصورت تجاری به ایران وارد کنیم. در غیر اینصورت میبایست از طریق شرکتهای پست بین المللی مانند TNT و PDE اقدام به ارسال به ایران نمایید.

        2. Mustafa گفت:

          سلام آیا امکان ارسال قلیان و تباک قلیان هست؟
          باتشکر

          1. admin گفت:

            سلام. بله مشکلی در ارسال قلیان و متعلقاتش وجود ندارد.

    2. روزبه o گفت:

      سلام
      حدودا ۵۰۰ کیلو لوازم دست دوم آشپزخانه مثل یخچال و لباس شویی و ماکروویو میخوام از آلمان برام بفرستن چقدر هزینه اش میشه؟
      اگه نو باشه چی؟

      1. admin گفت:

        باسلام
        تنها در صورتی لوازم مستعمل قابل ترخیص در گمرکات ایران هستند که تحت نام شخص که حداقل ۶ ماه از اقامتش در خارج از کشور گذشته باشد، همراه وی به ایران ارسال شود.
        در اینصورت نیاز به تشریفات معمول ترخیص نخواهد بود و پروسه راحتتری دارد.
        این امکان برای لوازم نو وجود ندارد.

        1. شکوفه قاسمی گفت:

          سلام آیا ارسال پارافین و شمع و‌ریسه های الکتریکی جز کالاهای خطرناکه ؟ تا چند عدد شمع میشه در چمدان برد ؟ برای ارسال صد کیلو شمع توسط فریت چه اقداماتی لازمه

          1. admin گفت:

            سلام خدمت شما . شمع جزو کالاهای خطرناک هست و ارسال آن مستلزم بسته بندی مخصوص میباشد. پس از بسته بندی مخصو کالاهای خطرناک، ارسال هوایی آن موردی ندارد. همکارانم با شما تماس میگیرند. برای اطلاعات بیشتر به صفحه فریت بار مراجعه نمایید.

    3. مهدی گفت:

      سلام.وقتتون بخیر.انتقال دارو از ایران به انگلستان امکان پذیر هست؟دارو به همرا نسخه ای که پزشک ایرانی نوشته باشن

      1. admin گفت:

        سلام. در حد مصرف شخصی موردی ندارد.

  2. عارف گفت:

    سلام ایا ارسال چند بسته قرص برای آلمان امکان دارد

    1. admin گفت:

      سلام. بله امکان ارسال داروهایی که منع گمرکی ندارند، به خارج از کشور وجود دارد. همکاران ما با شما تماس میگیرند.

  3. محمدحسنی گفت:

    درود بر شما, قراراست از انگلستان چند صندوق برایم ارسال کنند, زنان ترخیص مبلغ 1450 دلار میبایست پرداخت کنم, این مبلغو کجا باید بپردازم, طرف نوشته اداره مهاجرت ایا درسته

    1. admin گفت:

      سلام وقت بخیر .
      لطفا وزن و اطلاعات کالا رو بفرمایید.

  4. کیوان فضلی گفت:

    با سلام مقداری زعفران بخوام ارسال کنم

    1. admin گفت:

      با عرض سلام. لطفا مقصد و میزان دقیق زعفران خود را جهت ارسال هوایی اعلام بفرمایید. و یا با خانم جلالی مدیر فروش بار آریان آسمان تماس بگیرید : 09105949010

    2. فرزانه رحیمی گفت:

      با سلام، قصد ارسال 50 مثقال زعفران را به کشور آلمان دارم. چقدر هزینه دارد؟

      1. admin گفت:

        سلام سرکار خانم رحیمی. ممنون از کامنت شما. همکاران ما در خصوص هزینه های ارسال بار زعفران به کشور آلمان، در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت. برای اطلاعات بیشتر میتوانید از صفحه ی ارسال بار به آلمان در سایت ما دیدن فرمایید.

        1. سجاد گفت:

          سلام.میخواستم حدود ۲۰ کیلو کتاب پارچه ای بفرستم آلمان.میشه هزینشو حدودی لطف کنید

          1. admin گفت:

            سلام. همکارانم در خصوص ارسال بار به آلمان با شما تماس میگیرند. همچنین شما میتوانید قیمت آنلاین فریت بار به آلمان را از همین لینک دریافت نمایید.

  5. فروغ گفت:

    سلام، آیا امکان حمل زمینى یا هوایى حدود ٣٠٠ کیلو کاشى از ایران به آلمان براتون مقدور هست؟

    1. admin گفت:

      سلام برای این وزن کالا، حمل هوایی مناسب و به صرفه تر هست. برای اطلاع از هزینه و شرایط حمل با شماره ۰۹۱۰۵۹۴۹۰۱۰ خان جلالی مدیر فروش بار آریان آسمان تماس بگیرید.

  6. پويا گفت:

    سلام ،
    نهال درخت قابل ارسال هست؟ و ایا هزینه به کیلو هست یا به حجم؟
    تشکر

    1. admin گفت:

      سلام . بله ارسال هایی نهال درخت ، درصورت نداشتن خاک امکان پذیر است .شرایط خاص بسته بندی متعاقبا خدمتتان عرض میشود. لطفا شهر مقصد را اعلام کنید.

      1. امیر گفت:

        با سلام من میتونم سی دی ویندوز بفرستم؟

        1. admin گفت:

          سلام. بله میتوانید. منتهی اگر وزن بار شما کم است از طریق پست بصرفه تر میباشد.

  7. فرشید گفت:

    باسلام وعرض ادب. ببخشیدیک چمدان به وزن تقریبی5کیلوگرم باشرکتskylimit ازلندن تا بدستم برسد ایاهزینه گمرک به گفته فرستنده1450دلارمیباشد؟

    1. admin گفت:

      سلام. برای آگاهی از هزینه های گمرکی از لندن به تهران میتوانید با گمرک لندن تماس بگیرید. شماره های تماس گمرک لندن را متوانید در سایت ما مشاهده نمایید.

  8. علی گفت:

    سلام خسته نباشید
    امکان ارسال پرده میباشد وزنش حدودا ۱۰کیلو میباشد هزینه چقدر میشه ممنون میشم جواب بدین

    1. admin گفت:

      سلام دوست گرامی. برای دریافت هزینه بار خود میبایست مقصد خود را قید نمایید. همچنین میتوانید با پر کردن فرم استعلام قیمت ، از قیمت فریت بار هوایی خود به مقصد مورد نظرتان آگاهی یابید.

    2. محیا زهره وند گفت:

      سلام برای ارسال حدود ۲۰ تا ادکلن کنار لباس و وسیله های شخصی چطور باید اقدام کنم؟ من انگلیس زندگی میکنم میخوام این وسیله هارو برام ارسال کنند از ایران و اصرار دارم ادکلن و عطرهام لوازم آرایشی بهداشتی من حتما ارسال بشه هزینه یه چمدان حدود ۳۰ کیلو شاید کمتر چقدر است؟

      1. admin گفت:

        سلام. این مقدار اودکلن شامل کالاهای ممنوعه میشود . کالاهای ممنوعه میبایست در بسته بندی های مخصوص کالای خطرناک حمل شوند که گران بوده و برای کالای شما بصرفه نیست.

  9. فرهاد گفت:

    سلام.
    ایا میشه سیگار ارسال کرد و دوسلدورف تحویل گرفت؟و اینکه حداکثر چند بکس؟

    1. admin گفت:

      سلام. خیر . متاسفانه ارسال سیگار از لحاظ گمرک ممنوع میباشد.

      1. محمدی گفت:

        سلام ارسال ۱۰۰۰ جفت جوراب به انگلیس که تقریبا ۴۵ کیلو میشه منع قانونی داره یا خیر و هزینه ارسالش چقدر میشه

        1. admin گفت:

          با سلام خدمت شما. مسئله ای نیست و انجام میشود. همکارانم با شما تماس میگیرند. برای اطلاعات بیشتر میتوانید به صفحه ارسال بار به انگلستان مراجعه نمایید.

  10. شهاب فولادبری گفت:

    سلام
    میخواستم در مورد واردات یک دستگاه تلفن همراه و یک دستگاه drone فیلم برداری از لندن به تهران ازتون بپرسم، کدامیک از این دو دستگاه رو میتونید واردات هوایی انجام بدید؟

    1. admin گفت:

      سلام وقت بخیر.
      بله . ارسال بار هوایی از لندن به تهران ، در حال حاضر امکانپذیر هست ، ولی برای ترخیص در ایران نیاز به ثبت سفارش و گواهی استاندارد است. این راهم مد نظر قرار دهید که برای محموله هایی با وزن پایین ، سرویسهای پستی مناسبتر هستند. برای اطلاعات بیشتر پیرامون ارسال هوایی بار از کشورهای خارجی به ایران ، حتما صفحه واردات بار به ایران را در سایت ما مطالعه نمایید.

  11. ۰۰۰۰۰۰۰۰ گفت:

    سلام ببخشید میشه برنج به مقدار۱تن هم ارسال کرد؟

    1. admin گفت:

      سلام. بله. لطفا مقصد خود را اعلام فرمایید

  12. هما امامی گفت:

    سلام می خواستم حدود ۲۰ کیلو برنج وخشکبار برای دخترم در کیل بفرستم هزینه اش چقدر می شود و چه مدت طول می کشد به دستش برسد

    1. admin گفت:

      سلام سرکار خانم امامی. همکاران ما با شما تماس میگیرند تا شرایط کامل و هزینه های ارسال بار به شهرهای آلمان را برایتان بصورت کامل توضیح دهند. با سپاس از شما.

  13. لیدا علی نژاد گفت:

    سلام.من دو عدد تار (دستگاه موسیقی) میخوام به فرانکفورت ارسال کنم میخواستم بدونم هزینه اش چقد میشه واینکه اگر بخوام روز خاصی تو فرودگاه فرانکفورت تحویل بگیرم چکار باید بکنم

    1. admin گفت:

      سلام. لطفا وزن بار خود را نیز اعلام بفرمایید. بله . با هماهنگی از یک هفته قبل میتوانیم زمان دریافت بار شما در مقصد را تنطیم کنیم.

  14. مجيد گفت:

    سلام خسته نباشید میخواستم ببینم روغن حیوانی و عرقیجات خوراکی و ارده شیره به وزن ۵ کیلو به المان فرانکفورت ارسال کنم امکانپذیر هستش ممنون

    1. admin گفت:

      سلام . بطور کلی برای ارسال مایعات به آلمان و دیگر کشورهای خارجی با هواپیما، چنانچه بسته بندی بار فریت شما درست باشد، میتوان آنرا ارسال نمود. برای ارسال بارهای مایع مانند روغن و عرقیجات و شیره ی خرما و انگور، میبایست بسته بندی کاملا دقیق بوده و نهایتا ظروف شما پلپ شده و در بسته های یونولیتی گذاشته شود تا به بیرون درز نکند.

      1. علی عبادی گفت:

        سلام برای دوستم در کویت میخام ۵ کیلو عسل بفرستم چقدر هزینه داره در کل

        1. admin گفت:

          برای آگاهی از هزینه ها و شرایط ارسال مواد غذایی به کویت مانند عسل و اینگونه موارد، همکارانم با شما تماس میگیرند.

  15. رخشا گفت:

    سلام
    آیا امکان ارسال فرش ماشینی سایز ۱۰۰ در ۷۰ برای فرانکفورت هستش.
    لطفاً هزینه و مدت زمان ۱ارسال را بفرمایید
    باتشکر

    1. admin گفت:

      سلام. بله . شما بطور کلی میتوانید فرش،‌مبلمان، میز،‌کمد، سرویس خواب و کلیه ی لوازم منزل خود را به تمام شهرهای جهان از جمله فرانکفورت آلمان ارسال نمایید. همکارانم با شما تماس میگیرند. شما میتوانید برای راهنمایی بیشتر، صفحه ی فریت بار مسافری را مطالعه نمایید ، و یا برای اطلاعات بیشتر در خصوص ارسال بار به آلمان، صفحه ی فریت بار به آلمان را مطالعه نمایید.

    2. پریسا م گفت:

      آیا برای ارسال و بردن کتابهای کتابخانه ی شخصی به انگلستان محدودیتی وجود داره؟

      1. admin گفت:

        سلام. خیر. شما میتوانید کلیه کتابهای کتابخانه شخصی خود را به انگلستان بصورت فریت بار به انگلستان ارسال نمایید.

  16. انیتا گفت:

    سلام
    میخاستم بپرسم میتونم ۱۰۰جفت کفش و ۲۰ تا کیف ارسال کنید به المان
    و قیمتش چند است

    1. admin گفت:

      سلام. بله میتوانید. همکاران با شما تماس میگیرند. برای اطلاعات بیشتر میتوانید صفحه ی قیمت ارسال بار به آلمان را در سایت ما مطالعه نمایید.

  17. فاطمه گفت:

    سلام ببخشید محصولاتی مثله شامپوی گیاهی و ماسک مو و تونیک ضد دریزش مو ک حدودا میشن یک کیلو گرم رو میشه به المان ارسال کرد ممنوعیتی داره؟؟

    1. admin گفت:

      سلام. خیر . شما میتوانید اینگونه بارها را که مواد اسیدی و خوردنده ندارند با بسته بندی مناسب بصورت پست و یا فریت بار مسافری به هرکجای جهان از جمله آلمان ارسال نمایید.

  18. احمد گفت:

    سلام،
    وقت شما بخیر،
    برای ارسال 200 کیلو خشکبار به آلمان چقدر هزینه دارد؟ آیا اگر وزن بار به 500 کیلو یا بیشتر از آن افزایش پیدا کند، در هزینه‌های کرایه کاهشی ایجاد می شود؟
    چه مدارکی برای ارسال این نوع بار لازم است؟
    با سپاس فراوان

    1. admin گفت:

      سلام. برای استعلام هزینه فریت بار به آلمان از صفحه ی هزینه ارسال بار به خارج از کشور استفاده نمایید. برای اطلاعات بیشتر میتوانید به صفحه ارسال بار به آلمان مراجعه کنید.

  19. سجاد گفت:

    سلام، من تولید کننده نوعی دکوری و شب خواب هستم که شکستنی و ظریف هست، تعدادی از محصولاتم رو میخوام بفرستم برای دوستم در لندن، هزینه و مراحل ارسال به چه شکل هست؟؟ ممنون از شما

    1. admin گفت:

      سلام. همکاران ما با شما تماس میگیرند . اما اطلاعات بیشتر را میتوانید در صفحه ارسال بار به انگلستان مشاهده نمایید.

  20. نيلوفرپروري گفت:

    سلام وقت بخیر
    میخواستم بدونم چه مقدار طلا و ظروف مسی میتوان باخودبه آلمان برد؟
    آیا فرش و ترشی ومربا هم میتوان برد؟تاچه اندازه

    1. admin گفت:

      سلام. ظروف مسی موردی ندارد اما طلا فقط به میزان 150 گرم برای مسافر مجاز میباشد. در صفحه ی سوالات متداول فریت بار میتوانید اطلاعات بیشتری دریافت نمایید.

  21. نيلوفرپروري گفت:

    سلام وقت بخیر
    میخواستم بدونم چه مقدار طلا و ظروف مسی میتوان باخودبه آلمان برد؟
    آیا فرش و ترشی ومربا هم میتوان برد؟تاچه اندازه؟

    1. admin گفت:

      سلام. خروج زیورآلات شخصی همراه مسافر از انواع مصنوعات طلا، نقره و پلاتین در مجموع حداکثر تا میزان ۱۵۰ گرم مجاز خواهد بود. چنانچه زیورآلات مورد بحث مزین به سنگ های گرانبها از قبیل الماس، زمرد، یاقوت و… باشد، نباید وزن نگین منصوب به آنها در مجموع از یک قیراط تجاوز کند.
      مس خالص هم ممنوع است مگر به صورت ظروف باشد.

  22. فرهاد گفت:

    سلام وقت بخیر
    مقداری دارو گیاهی از ایران برای ارسال شاید یک کیلو مشکلی برای ارسال هست یا میتونم اقدام کنم اگر مثبت است بفرمایید تهران به کجا مراجه شود ممنون

    1. admin گفت:

      سلام. همکارانم با شما تماس میگیرند.

  23. امیر گفت:

    سلام ایا میتوانید مقدار سیصد گرم فیروزه و تعدادی منبت کاری از شیراز به المان بیارید و هزینه اش در صورت امکان چند میشه؟

    1. admin گفت:

      سلام متاسفانه از شیراز سرویس نداریم. بایست به تهران تشریف بیاورید و یا بسته را برای ما پست نمایید. همچنین ارسال فیروزه به آلمان و یا هر کشور خارجی، مجوز بانک مرکزی میخواهد. بابت تابلو های منبت کاری همکارانم باشما تماس میگیرند.

  24. علیرضا گفت:

    با سلام
    حمل هوایی مواد شیمیایی محلول دارای کد UN 1824 و UN 3287 به میزان یک لیتر از هرکدام بصورت جداگانه از چین به ایران امکان پذیر است. با تجدید احترام

    1. admin گفت:

      با سلام خدمت شما. برای حمل کالای خطرناک از چین به ایران همکارانم با شما تماس میگیرند تا در این خصوص راهنمایی کاملی به شما داده شود. شهد مبدا و نوع حمل در این امر بسیار موثر میباشد.

  25. رز گفت:

    سلام روز بخیر شما امکان ارسال وسایل شخصی مثل لباس و ظروف مربوط به آشپزخانه را بصورت هوایی از تهران به ترکیه دارید؟ 54 کیلو به مقصد ازمیر حتما
    و سوال دوم امکان ارسال سوخت شمع که بصورت مایع هست در حدود اندازه یک بطری کوچک آب معدنی وجود دارد؟

    1. admin گفت:

      سلام. در خصوص ارسال بار لوازم شخصی و همچنین ارسال کالاهای خطرناکی همچون شمع به ترکیه، همکارانم میبایست تماس گرفته و توضیحاتی را به شما بدهند.

  26. آرام گفت:

    سلام
    آیا کولر گازی و یخچال جزو کالاهای خطرناک حساب میشه یا خیر با توجه به گاز آنها واگر هست با چه شماره UN؟ ممنون

    1. admin گفت:

      سلام. یخچال به خودی خود جزو کالاهای خطرناک نیست اما در آن از کالاهای خطرناک استفاده شده است. گاز آن جزو کلاس مایعات سرمازا میباشد.

  27. مهرداد اسماعیل زاده ها گفت:

    برای حمل دوچرخه از تهران به دوسلدورف چقدر هزینه باید کرد
    و
    بسته بندی نحصدص نیاز دارد؟؟
    صمنا شیرینی جات هم همینطور؟؟

    حداقل هزینه جطوری تعیین میشود؟؟

    متشکرم

    1. admin گفت:

      سلام خدمت شما.
      برای ارسال دوچرخه به دوسلدورف آلمان ، بهتر است از بسته بندی تخصصی استفاده شود تا دوچرخه شما آسیب نبیند. اهمیت بسته بندی را در ارسال بار هوایی میتوانید در مقاله بسته بندی بار هوایی مشاهده نمایید. حتما مقاله ی ارسال بار به آلمان را مشاهده نمایید. هزینه ها بستگی به وزن و حجم بار شما دارد. برای اطلاعات بیشتر به صفحه هزینه ارسال بار هوایی به خارج از کشور مراجعه نمایید.

  28. علی گفت:

    سلام
    هزینه بار به انگلستان رو کجا میتونم پیدا کنم هر چی تو سوال ها نگاه کردم المان بود .
    و ایا سیگار هم میشه ارسال کرد؟

    1. admin گفت:

      سلام خدمت شما .برای استعلام قیمت ارسال بار به انگلستان میتوانید در صفحه قیمت فریت بارقیمت هر کیلو بار هوایی استعلام بگیرید. سیگار برای استفاده شخصی میتوانید ارسال کنید.

لطفا سوال خود را در این قسمت بپرسید:

Share This